Pendelbemiddeling: “ik ga echt niet aan 1 tafel met dat stuk onbenul”

Pendelbemiddeling werkt bij geëscaleerde verhoudingen, maar dat er toch (op korte termijn) besluiten genomen moeten worden. Alternatief voor juridische procedure.

Pendelbemiddeling werkt in situaties waarin de verhoudingen dusdanig zijn geëscaleerd dat mensen in die fase niet met elkaar aan tafel kunnen, maar dat er toch (op korte termijn) besluiten genomen moeten worden. Wellicht overweegt u op dit moment een juridische procedure of laat u het op zijn beloop en neemt u een “onvoordelige” consequentie op de koop toe.

Bovengenoemde beslissingen worden met de kennis en het sentiment van dat moment genomen. In de praktijk zie je dat conflictpartijen later in de tijd spijt krijgen van deze besluiten. Exploraad biedt u een alternatief in de vorm van “Pendelbemiddeling”. Een werkvorm waarin u alle controle op de uitkomst behoudt en relatief goedkoop is. Maar vooral veel sneller is dan de juridische procedure en u automatisch gebruik maakt van de expertise van de bemiddelaar, zonder dat u zelf actief betrokken bent in de gesprekken met de andere partij(en).

Hoe werkt Pendelbemiddeling:

Wij komen bij u langs en gaan met u aan tafel om te horen wat er speelt. Maar vooral wat uw belangen, voorwaarden en boodschappen zijn. Dat gebeurt zo ook bij de andere partij(en). Exploraad reist zo op en neer totdat er een doorbraak is of dat er een nieuwe situatie ontstaat.

Bovenstaande beschrijving is uiteraard een ietwat eenvoudige voorstelling van zaken. Er spelen uiteraard allerlei belanghebbende aspecten binnen deze methodiek. Verreweg de belangrijkste voorwaarde voor succes is dat er tussen conflictpartijen en Exploraad een groot vertrouwen heerst ten aanzien van de integriteit en rolopvatting van de bemiddelaar.

Het tarief voor pendelbemiddeling is 200 euro per uur (exclusief reiskosten).

Schroom niet om contact met mij op te nemen voor overleg of wanneer u een vraag heeft over pendelbemiddeling. Dat kan uiteraard telefonisch (06 22717038), per e-mail (marc@exploraad.nl). Vindt u het prettiger om een persoonlijk gesprek te plannen, dan is dat uiteraard ook mogelijk en behoort dat tot de gratis service van Exploraad.

Pendelbemiddeling, (ter)echter zonder rechter

Pendelmediation is conflictoplossing als de ruzie is geëscaleerd

De opleiding”(Be)Grip in Conflict” is de kennisbasis voor het omgaan met conflict en voor de ontwikkeling van belangrijke competenties. Schaf hem vandaag nog aan! Kennis is de basis van de-escalatie in conflict.