Mediation: zoeken naar wat wel werkt in de chaos

mediation werkt in zakelijk en privéconflict en wordt als rechtvaardiger ervaren dan een juridische procedure

Na een succesvolle mediation verdwijnen naast de stress, onmacht en verdriet ook de woede en het onrechtvaardigheidsgevoel als sneeuw voor de zon. De nachtrust keer weer terug en er ontstaat iets van een nieuwe start. Om het zover te krijgen dient er wel eerst het een en ander te gebeuren. Mensen in de directe omgeving van een geëscaleerde situatie, spelen vaak een cruciale rol bij het aankaarten en in beweging krijgen van dat conflict. Dat is ook goed te zien in het tv-programma “het familiediner” van Bert van Leeuwen.

“Iemand in conflict heeft niets aan naasten die onwetend en vol sympathie luisteren en daarna zelf weer overgaan tot de orde van de dag”.

Conflictpartijen in escalatie komen vaak zelfstandig niet tot de juiste stappen. Dit komt omdat ze zich in een kwetsbare situatie bevinden en confuus zijn over wat hen emotioneel overkomt. Een gebrek aan kennis, faalangst, gezichtsverlies zijn psychische omstandigheden waarom mensen in escalatie tegen hun eigenlijke wens, blijven volharden in een uitzichtloze en ongezonde situatie van stress en incidenten.

Ons advies is om professionele hulp in te roepen voordat zaken onomkeerbaar en onveranderbaar worden. Des te langer een conflict duurt des te lastiger de situatie wordt. Immer omgevingsfactoren en variabelen veranderen waardoor een relatie verder verschraalt en uiteindelijk zelfs (onbedoeld) ten einde komt.

 

“U leest deze informatie nu. Bent u een naaste die wil helpen of zelf conflictpartij ?”

Adequate inzet van Mediation leidt tot succes. Ondeskundigheid van de conflictbegeleiding kan leiden tot verdieping van de problematiek. Ons advies is om niet voor een mediator te kiezen die alleen maar directieve en/of faciliterende Mediation toepast. Wij informeren u hierover uitgebreid voordat de mediation wordt gestart.

Een gemiddeld mediation traject duurt 15 uur. Bijbehorend tarief per uur : 185 euro (inclusief BTW).

Wanneer u een vraag heeft over mediation dan kunt u mijn daar (kosteloos) over benaderen (06 22717038 of marc@exploraad.nl). Wilt u dat Exploraad het mediationtraject voor u gaat verzorgen? Dan kunt u dat in een e-mail (gezamenlijk of ieder afzonderlijke) aan ons kenbaar maken. Wij nemen dan contact op voor het verder vervolg (deze formele aanpak heeft te maken met de richtlijnen t.a.v. de bescherming van de neutrale positie van de mediator).

Mediation, samen bouwen aan vertrouwen

Inzetten conflictexpert bij het oplossen van zakelijk conflict en oplossen ruzie met buren

De opleiding”(Be)Grip in Conflict” is de kennisbasis voor het omgaan met conflict en voor de ontwikkeling van belangrijke competenties. Schaf hem vandaag nog aan! Kennis is de basis van de-escalatie in conflict.

Bevindt u zich in een onveilige onduidelijke situatie, dan mag u mij ten alle tijden (in alle vertrouwelijkheid) Pro Deo bellen voor overleg (noodlijn : 06 53588340) .